در مسیر آسمان

اینجا خونه حرفای منه.

در مسیر آسمان

اینجا خونه حرفای منه.

در مسیر آسمان

یا صاحب الزمان
بالای سرم نام تو را حک بنمودم
یعنی که سر من به فدای قدمت باد

پربیننده ترین مطالب

نان مغز دار

چهارشنبه, ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۱۱:۰۸ ب.ظ

خوب امروز یه نون خیلی خوشمزه درست کردم . خیلی خمیر سبک و پوکی داشت و چون کم شیرین بود دلو نمی زد .

عکساش تو

البته این نونای من خیلی خوشگل و خوش تیپ و هیکل بودنا!!!! اما چون نور کم بود خیلی خوش عکس نشدنتاریکی گرفته شده بخاطر همین پیشاپیش به خاطر کیفیت پایین عکسا عذر خواهم...

//bayanbox.ir/id/848848255321215095?view


و اما مواد لازم :


آرد حدود نیم کیلو
تخم مرغ 1 عدد
شیر گرم یک لیوان
روغن مایع یک پنجم لیوان
مایع خمیر یک قاشق غذاخوری پر

نمک نصف قاشق چایخوری
شکر 4 قاشق غذاخوری 
 

طرز تهیه : خمیر مایه رو به اضافه چند قاشق شیر ولرم و یک قاشق از شکر توی یه کاسه کوچیک مخلوط میکنیم و درشو میذاریم یه چند دقیقه بمونه تا کف کنه . برای خمیر مایه فوری این مرحله لازم نیست ولی من همیشه این کارو انجام میدم و خوبیش اینه که میفهمم خمیر مایم سالمه یا نه و اگه کف نکرد متوجه میشم خمیر مایم دیگه سالم نیست و بقیه موادو مخلوط نمیکنم که هدر برن.

                                  ***

خوب حالا تخم مرغ و روغن و بقیه شیر و شکرو تو یه کاسه بزرگ مخلوط میکنیم . و آردو کم کم به مخلوط اضافه میکنیم و خمیر مایه عمل اومده رو . ممکنه تمام آرد مصرف نشه . به خاطر همین اضافه کردن آردو تا حدی ادامه میدیم مه خمیر هنوز جسبناکه و نباید خیلی سفت بشه . و در این مرحله حسابی خمیرو ورز میدیم . بعد کاسه حاوی فرو با در بسته تو یه محیط گرم میذاریم حدود یکی دو ساعت بمونه تا حجمش زیاد بشه .

بعد خمیرو میذاریم جلومون و با چاقو تکه های مناسبو جدا کرده چونه می کنیم و تو سینی ای که کفش آرد پاشی شده با کمی فاصله میچینیم و روشو هم با یه پارچه نازک می پوشونیم تا رویه خمیر خشک نشه .

بعد می تونیم این خمیرو با هر چیزی که دوست داریم پر کینم و به هر شکلی که دوست داریم بپیچیمش.

من این بار با یه پروزه شکست خورده پرش کردم .

و اما پروزه شکست خورده چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

تعریف میکنم براتون .


قضیه از این قراره که چند روز پیش در اوج کار روی پایان نامم ناگهان دلم کیک شکلاتی خواست و ناگهان دلم خواست تو پلوپز بپزمش ...چراشو واقعا نمیدونم... هیچی دیگه از اونجایی که موقع درس خوندن هر کاری خوبه الا درس خوندن سریعا درس بکار شده اقدام کردم... ناگهان وسط کار دیدم جز یک لیوان شکر قهوه ای هیچ جور شکر دیگه ای در دسترس نیست نه شکر سفید و نه حتی قند !!!!!   خوب گاهی پیش میاد دیگه .

این بود که از همون یک لیوان شکر قهوه ای که برای اون مقدار مواد خیلی کم بود استفاده کردم و نتیجه یه کیک شکلاتی کم شیرین بود که تهش به قطر یک سانت بلکم بیشتر جیر شده بد .... تهدیگ نبودا اصلا سفت نبود فقط یه لایه کاملا جیر .  کیکم بمزه حوله می داد!!!!! ( خدایا نمردیم و طعم حوله رو هم چشیدیم)
هیچی دیگه کیک به فریزر منتقل شد . ما هم کور و پشیمان یه خاگینه پخته نوش جان فرموده برگشتیم سر کارمون.....

حالا امروز این پروزه شکست خورده رو از فریزر بیرون آوردم ریختم تو غذا ساز خوردش کردم و خمیرش کردم و توی خمیر پیچیدم . وای ... عالی شده بود . بالاخره راست گفتن شکست آغاز پیروزیه !!!!

شما می تونید وقتی همچین پروزه شکست خورده ای ندارید با هر چیز دیگه ای مثلا سیبی که با یه کم آب و شکر و دارچین پختینش یا یا باقیمونده کیکی که از تزئیناتش مونده یا هر چیز دیگه که الان به فکرم نمیرسه .... 

برای رو مال این نون های مغز دار خوشمزه یه زرده تخم مرغو همراه با دو قاشق شیر و یه کوچولو زعفران آبکرده مخلوط کرده با قلمو روی نونا مالیدم و کمی کنجد سفید پاشیدم روش .

این عکس نان هاست قبل از پخت:


//bayanbox.ir/id/5426658282175469290?view


و اینا هم بعد از پخت و برش خورده :


//bayanbox.ir/id/3993831119002080050?view



//bayanbox.ir/id/4055487785756189551?view



//bayanbox.ir/id/1102755137779601768?view



قصد دارم فردا بدم ملیکا جونم که از راه رسید صبحانه بخوردش و چند تاشم ببرم واسه مادر گرامی و خاندائی جان .


.

.

.

یه توضیح :

میتونید توی خمیر فقط از یک قاشق شکر استفاده کنید و به جای نصف قاشق چایخوری نمک یک قاشق مربا خوری نمک بریزید و مواد درونیش هم غذایی باشه .

من برای روز معلم برای مدرسه پذیرایی از همکارا خمیر غذایی درست کردم و توشو با قارچ و گوشت چرخکرده و رب و پیاز داغ و  فلفل دلمه پر کردم .

اینم عکساش:


//bayanbox.ir/id/7688025747733853371?view


//bayanbox.ir/id/8862252669117756346?view



یه توضیح کوچولو هم درباره طرز پیچیدنش بدم امروز یکی از همکارا سوال کرد . خمیرو به شکل مستطیل باز می کنیم قسمت انتهایی رو با چاقو چنتا برش ایجاد میکنیم طوریکه این برشها به ضلع کووچیک مستطیل نرسه . در قسمت بالایی مواد میانی رو میذاریم و لوله میکنیم تا به قسمت برش دار برسه . که در حقیقت این بخش برشدار میافته روی نون و بعد از پف کردن و پختن به این شکل زیبای شیاردار دیده میشه
موافقین ۲ مخالفین ۰ ۹۳/۰۲/۳۱
ن. علمی نیک

نظرات  (۱۴)

اگه مادرگرامی نبودن بدونین رفتن روستا
پاسخ:
نه مادر گرامیمون فردا خونه هستن . تازه برامون از روستا برگ دلمه آوردن فردا میریم بیاریم دلمه بپزیم جاتون خالییییییییییییییییی
اگه هماهنگ نشده رفتب ونبود نگو نگفتی.خوشبحال ملیکاجونتون.ماکه نون روتحریم کردیم مخصوصانوع مامان پزش روکه نمیشه بپزیم ونخوریم.خ
پاسخ:
جدی؟ نیستن یعنی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ چی بگم!!!! عصری که هماهنگ کردم گفتن هستیم
کلا ما نون پزی رو از شما یاد گرفتیم . حالا شما خودتون چرا تحریمش کردین؟؟؟؟؟؟؟ یه ذره نون که به جایی بر نمیخوره . مثلا من امشب واسه اهل بیت تهچین پختم خردن خودم نخوردم . عوضش دو تا از این نون خوشمزه ها خوردم
چرامیرم قاصدسلوز کمی که میخونم خارج میشه میادبیرون.بازبایدازاول پیداش کنم
پاسخ:
نمیدونم!!! من الان داشتم می خوندم خارج نشد!!!!
سلام بابا هنرمند

چه نون های خوشگلی

نوش جونت
پاسخ:
lمرسی با چشای هنرمندت میبینی
۰۶ خرداد ۹۳ ، ۰۲:۵۴ سرباز ولایت
سرزمین مکه هم در ناز شد
از حرا درهای رحمت باز شد
شام میلاد کلام الله شد
مصطفی امشب رسول الله شد

سلام.خداقوت.عید مبعث بر شیفتگان حقیقت و معنویت مبارک باد.
التماس دعا
یاعلی
پاسخ:
این عید بزرگ بر شما هم مبارک

سلام خوبید

عید شما مبارک

راستی بسیار از پیروزیتون خوشحال شدم

پاسخ:
عید شما هم مبارک خانوم خانوما
سلام چه وب جالبی دارید احسنت
پاسخ:
لطف دارید . ممنون
سیستم نظر دهی رو چه جوری فعال کردید
پاسخ:
سیستم نظر دهی؟  تو پنل کاربریتون بخش تنظیمات ساده ، تنظیمات ارسال نظر از اونجا فعال میشه .
منظورتون همینه؟ سیستم نظر دهی وبلاگ شما هم فعاله که؟
سلام ممنونم
سلام،
ما مدت هاست قمیم ولی شما به دست بوس ما نیومدین.
پاسخ:
بلی بلی موشامون نمیذارن به دستبوس کس دیگه ای بریم...

قابل توجه مادر گرامی که من حتی یه بند انگشت هم نخوردم!!
پاسخ:
شما مگه چیزی هم می خوری؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نمیدونم چراهر وقت من روزه میگیرم میام وبت یادت میفته شیرینی بپزی.

 

پاسخ:
قبول باشه
۱۲ تیر ۹۳ ، ۱۳:۲۵ سام معینی
اومدین خونمون هم برای ما از این کرم ها مغز دار گلی درست کنین!!
پاسخ:
ای به روی چشممممممممممم خاله

جای راضیه ی ما خالی..آیران آشیت هم که به راهه!!

یه چومچه دیگه..یه چومچه دیگه..

 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">