در مسیر آسمان

اینجا خونه حرفای منه.

در مسیر آسمان

اینجا خونه حرفای منه.

در مسیر آسمان

یا صاحب الزمان
بالای سرم نام تو را حک بنمودم
یعنی که سر من به فدای قدمت باد

پربیننده ترین مطالب

حلوای اوماج ( اوماج حالواسی)

پنجشنبه, ۲۴ مهر ۱۳۹۳، ۰۱:۳۹ ب.ظ

یه دستور اختصاصی از آبجی فاطمه خانوممون

حلوای اماج:
مواد لازم :
دو پیمانه آرد
سه چهارم پیمانه روغن
یک آبپاش خالی و یک لیوان شیر

نصف استکان گلاب
گردوی نیمکوب در صورت تمایل
در صورت تمایل پودر یا عرق هل کمی( روش سنتی هل نداره )
برای شهد : کمی آب نصف پیمانه شکر و
نصف پیمانه شیره انگور یا دوشاب
زعفران دم کرده کمی
طرز تهیه : این حلوا یکی از حلواهای محلی آذربایجانه ( گرگانیای عزیز هم درست میکنن که اونا عسل هم میریزن که ما عسل نداریم توش) حلوای بسیار خوشمزه ایه و معمولا برای مراسم این حلوا رو درست میکنن. تو روش سنتی آرد رو توی یک مجمع بزرگ میریزن و سپس با دست روش آب میپاشن تا خیس بشه . بعد این آرد خیس رو از آبکش رد میکنن و با دست روی آرد میکشن تا از سوراخهای آبکش به صورت دانه های خمیر رد بشه .



ما این کارو میکنیم: آرد رو توی یک سینی میریزیم . با آب پاش روش شیر میپاشیم و با دست دیگه با یه چنگال مدام سطحش رو به هم میزنیم تا آرد به گلوله های ریز خمیر( اوماج) تبدیل بشه .


//bayanbox.ir/id/6659080452554509508?view


//bayanbox.ir/id/3182826851717635635?view






حالا این سینی رو میذاریم تو آشپزخونه تا یه کم خشک بشه . 


//bayanbox.ir/id/6931940210259107758?view

چون اگه تو همین حالت سرخش کنیم کاملا دونه ها به هم چسبیده و خمیر میشه .


در این فاصله با نصف پیمانه شکر شربت درست میکنیم توی این شربت زعفران هم می ریزیم. و توش نصف پیمانه دوشاب ( شیره انگور) غلیظ می ریزیم و میگذارم یه کم بجوشه تا موقع ریختن توی حلوا داغ باشه. میشه فقط از دوشاب استفاده کنیم و اصلا اب و شکر نریزیم.

//bayanbox.ir/id/5686731814499278925?view


وقتی اوماجها کمی خشک شدند میریزیمشون توی غذا ساز تا دونه ها همه یکدست ریز بشن.



//bayanbox.ir/id/252065867201027342?view

در روش سنتی اوماجها رو با دو سه سایز الک می کردند و اول اوماجهای درشت رو تو روغن و در اخر اوماجهای ریز رو میریختن تا اوماجها در نهایت یک دست سرخ بشن.  تو غذا ساز که می ریزیم همه اوماجها یک اندازه میشن پس نیازی به الک کردن نداریم. سه چهارم پیمانه روغن رو داغ میکنیم( در صورت استفاده از روغن حیوانی حواستون باشه که خیلی داغ نشه ) و اوماجها رو توش میریزیم . و روی حرارت ملایم همش میزنیم تا سرخ بشه. به قدری هم می زنیم که رنگش کاملا عوض بشه .


//bayanbox.ir/id/2422916321558791513?view


//bayanbox.ir/id/2239464087799262370?view


//bayanbox.ir/id/2575907043406632504?view








حالا وقتشه که شربت رو تو حلوا بریزیم . البته قبلش یه کم گلاب یا عرق هل توی شربت می ریزیم. شربت رو که ریختیم توی حلوا یه کم روی حرارت هم میزنیم تا به خورد حلوا بره و از روی حرارت بر می داریم.اگه خواستیم می تونیم یه مقدار گردوی ریز خرد شده هم تو این مرحله اضافه کنیم و هم بزنیم...




این حلوا کلا تزئین خاصی نداره و همینجوری سرو میشه . ضمن اینکه بسیار خوشمزست... درست کنید و لذت ببرید

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۳/۰۷/۲۴
ن. علمی نیک

نظرات  (۱۴)

۲۶ مهر ۹۳ ، ۱۶:۱۹ مامان نازی
سلام چه وبلاگ قشنگی دارین این حلوارو من یه بار جایی خوردم ولی دونه هاش زیر دندون می اومد ببخشینا مثل دونه های شن بود خوشم نیومد برای شما هم اینجوری میشه؟ چیکار کنیم که اینجوری نباشه؟
پاسخ:
سلام عزیزم اگه اوماجها رو نذاری زیاد خشک بشه سفت نمیشه اصلا ... اوماج رو باید فقط در حدی خشک کنی که خمیر نشه و خوب سرخش کنی و وقتی شیره رو ریختی توش بذار خوب شیره به جونش بره ایشاللا خوب در میاد... نوش جون
سلام
چقدر وقت داشتم من!
می پختم ..
عکس مینداختم..
حسین عاشق این حلواس
طفلی بچم!!؟!!!
پاسخ:
حسینم به خاله جونش رفته دیگه... خوب واسش یه کوچولو درست کن
به به چه حلوایی... منو که دعوت نمیکنی واسم درست کنی....
پاسخ:
چرا که نه؟ شما تشریف بیار قم ما در خدمتیم... البته این حلوا رو آبجی خانوم درست کردن که برای خوردنش باید تشریف ببرین به غرب ایران...
ما حتماً برای افطار این حلوای خوشمزه را  درست می کنیم.
پاسخ:
نوش جان
معنی خود کلمه اوماج خمیر ریزه؟ اوماج ینی چی؟
پاسخ:
منظورتون معنی لغویشه؟ اوماج خمیریه که به اندازه ماش یا گندم ریز شده و تو پخت انواع آش و حلوا کاربرد داره

ما بیجاری(ترک) هستیم

مادرم تو بچگی زیاد از حلوا درست میکرد

سلام ببخشید من فردا میخوام این حلوارودرست کنم برای نذری .برای شهادت امام رضاآردم ۱کیلو میشه راهنمائیم کنید لطفا.
سلام فردا روز شهادت امام رضا میخوام حلوا نذری اماج درست کنم میشه راهنمائیم کنید.آردم ۱کیلو.
پاسخ:
سلام فاطمه عزیز... ماسفانه پیامتو خیلی دیر دیدم... اینروزا به لطف شرکت  آسیا تک از داشتن اینترنت محرومیم :((  و هر از گاهی با اینترنت گوشی میتونم ر بزنم... در هر حال عذر میخوام.
این مقداری که من دادم برای حدود نیم کیلو ارد هست شما میتونی موادو دو برابر کنی و در عین حال توجه داشته باش که جنس آردها با هم فرق میکنه پس شما باید شهد مورد استفاده رو کم کم اضافه کنی تا به میزان دلخواه برسی... شاید بعض از اردها شهد بیشتر و بعضی شهد کمتری نیاز داشته باشن... نذرت هم قبول باشه انشالله

فقط میشه از شیره انگور استفاده کرد لطفا زود جواب بدید
پاسخ:
بله
۰۹ اسفند ۹۴ ، ۱۱:۵۵ فاطمه ارمون
عالی مزش من خوردم بهترین مزه رو داره
پاسخ:
منم خیلی دوسش دارم...
ببخشید تا جایی که من میدونم واژه اوماج از فعل اوماخ گرفته شده آرد را که بین دو دست میسایدن تا گلوله بشه را اوماخ میگن .
ببخشید تا جایی که من میدونم واژه اوماج از فعل اوماخ گرفته شده آرد را که بین دو دست میسایدن تا گلوله بشه را اوماخ میگن .
پاسخ:
بله دقیقا از همین کلمه گرفته شده. خمیرو با کف دست میسابن میشه اوماج . حالا ما بجای سابیدن با کف دست تو غذا ساز میریزم و اووماخش میکنیم
سلام من این حلوا رو درست کردم فقط خیلی سفت شد دلیلش چی میتونه باشه؟
پاسخ:
اختمالا یا شربتتون قوامش خیلی زیاد بوده یا اینکه بعد از ریختن شربت تو حلوا خیلی حرارتش دادین. حرارت دادن در حدیه که فقط شربت به خورد حلوا بده و اگر بیشتر ازین باشه شکری که توی شربت هست کاراملیزه میشه و حلوا سفت میشه
سلام لطفا
میخوام بگید که شیره باید سرد باشه اوماج گرم یا هر دو باید گرم باشند ؟؟؟
پاسخ:
توی حلوا اوماج که گرمه روی گاز بوده شیره رو هم داغ داغ اضافه میکنیم و لی گاز باید الان خاموش باشه

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">