یه دستور اختصاصی از آبجی فاطمه خانوممون
حلوای اماج:
مواد لازم :
دو پیمانه آرد
سه چهارم پیمانه روغن
یک آبپاش خالی و یک لیوان شیر
نصف استکان گلاب
گردوی نیمکوب در صورت تمایل
در صورت تمایل پودر یا عرق هل کمی( روش سنتی هل نداره )
برای شهد : کمی آب نصف پیمانه شکر و
نصف پیمانه شیره انگور یا دوشاب
زعفران دم کرده کمی
طرز تهیه : این حلوا یکی از حلواهای محلی آذربایجانه ( گرگانیای عزیز هم درست میکنن که اونا عسل هم میریزن که ما عسل نداریم توش)
حلوای بسیار خوشمزه ایه و معمولا برای مراسم این حلوا رو درست میکنن.
تو روش سنتی آرد رو توی یک مجمع بزرگ میریزن و سپس با دست روش آب میپاشن
تا خیس بشه . بعد این آرد خیس رو از آبکش رد میکنن و با دست روی آرد
میکشن تا از سوراخهای آبکش به صورت دانه های خمیر رد بشه .
ما این کارو میکنیم: آرد رو توی یک سینی میریزیم . با آب پاش روش شیر
میپاشیم و با دست دیگه با یه چنگال مدام سطحش رو به هم میزنیم تا آرد به
گلوله های ریز خمیر( اوماج) تبدیل بشه .
حالا این سینی رو میذاریم تو آشپزخونه تا یه کم خشک بشه .
چون اگه تو همین حالت سرخش کنیم کاملا دونه ها به هم چسبیده و خمیر میشه .
در این فاصله با نصف پیمانه شکر شربت درست میکنیم توی این شربت زعفران هم
می ریزیم. و توش نصف پیمانه دوشاب ( شیره انگور) غلیظ می ریزیم و میگذارم
یه کم بجوشه تا موقع ریختن توی حلوا داغ باشه. میشه فقط از دوشاب
استفاده کنیم و اصلا اب و شکر نریزیم.
وقتی اوماجها کمی خشک شدند میریزیمشون توی غذا ساز تا دونه ها همه یکدست ریز بشن.
در روش سنتی اوماجها رو با دو سه سایز الک می کردند و اول اوماجهای درشت
رو تو روغن و در اخر اوماجهای ریز رو میریختن تا اوماجها در نهایت یک دست
سرخ بشن. تو غذا ساز که می ریزیم همه اوماجها یک اندازه میشن پس نیازی
به الک کردن نداریم. سه چهارم پیمانه روغن رو داغ میکنیم( در صورت
استفاده از روغن حیوانی حواستون باشه که خیلی داغ نشه ) و اوماجها رو توش
میریزیم . و روی حرارت ملایم همش میزنیم تا سرخ بشه. به قدری هم می زنیم که
رنگش کاملا عوض بشه .
حالا وقتشه که شربت رو تو حلوا بریزیم . البته قبلش یه کم گلاب یا عرق هل
توی شربت می ریزیم. شربت رو که ریختیم توی حلوا یه کم روی حرارت هم میزنیم
تا به خورد حلوا بره و از روی حرارت بر می داریم.اگه خواستیم می تونیم یه
مقدار گردوی ریز خرد شده هم تو این مرحله اضافه کنیم و هم بزنیم...
این حلوا کلا تزئین خاصی نداره و همینجوری سرو میشه . ضمن اینکه بسیار خوشمزست... درست کنید و لذت ببرید