سلام .
روزه هاتون قبول باشه ایشاللا اونم تو
این روزای خیلی خیلی گرم .
اینجا که واقعا خیلی گرم و طاقت
فرساست و آدم هر لحظه فکر میکنه الانه که غش کنه . ولی خدا طاقتشو میده دیگه.
این کیک حلوا رو دیروز درست کردم و
این پست هم مخصوص رئوفه جون گل و گلاب که خواسته بود.
کیک حلوا ( خیلی خوشمزه و راحته برای
سفره افطار هم خیلی شیک و با کلاسه . )
برای کیک :
تخم مرغ 3تا
شکر
2پیمانه
روغن
مایع 3/4 پیمانه
ماست
3/4پیمانه
بیکینگ
پودر 1 قاشق چایخوری
هل
مقداری
آرد
2پیمانه
تخم مرغارو با شکر خوب میزنم سفید بشه
روغنو کم کم اضافه میکنم بازم می زنم ماست اضافه میکنم باز میزنم آرد و بیکینگ
پودر و هل رو الک میکنم توش یه کم مخلوط میکنم آروم بعد میریزم تو سینی خود فر که
تهش کاغذ چرب شده انداختم. اینجوری یه کیک نازک دارم . حدود بیست دقیقه ( بستگی به فرتون
داره . فر من خیلی هم استاندارد نیست و با دمای 200 حدود بیست دقیقه طول میشکه .)
وقتی کیک پخت گریل رو روشن می کنم کمی هم روش طلائی بشه .
حالا کیکو میذارم یه جای خنک تا خوب
از حرارت بیافته و خنک بشه .
این کیک چون خیلی نازکه ممکنه بعد از خنک شدن خشک بشه که هیچ اشکالی نداره . در حقیقت قبل از حلوا کشی با شربت رقیق مرطوبش می کنیم و کیک دوباره نرم و تر و تازه میشه.
اینجا کاملا ارتفاع کیک مشخصه که نازکه
خوب حالا میریم سر وقت حلوا.
دو نوع دستور میذارم هر کدومو خواستین
استفاده کنید.
روش اول: حلوای ساده
این کیک حلوایی حلواش دو رنگه که از
این روش استفاده شده:
برای حلوای تیره:
یک ویک چهارم پیمانه آرد
یک پیمانه مخلوط کره و روغن مایع
شربت ( یک پیمانه شکر و یک پیمانه آب و
زعفران و کمی گلاب که گذاشتم یه قل بجوشه)
آردو گذاشتم بدون روغن تفت بخوره تا
رنگش عوض بشه . از روحرارت
برداشتم. بعد روغن اضافه کردم وگذاشتم روحرارت ملایم و خوب تفت دادم تا به
رنگ دلخواهم برسم . در نهایت شربت اضافه کردم و از روی حرارت برداشتم.
حلوای روشن :
آرد گندم یک پیمانه
آرد برنج یک پیمانه
روغن و کره یک پیمانه
شربت
آرد ها رومثل حلوای قبلی تفت میدیم و
بعد با روغن تفت میدیم . البته هر میزان تفت دادن زیاد باشه رنگش هم تیره تر میشه . در نهایت از
روی حرارت برداشته و شربتشو اضافه میکنیم.
حلوا رو برای اینکه روغن پس نده وخوب
منسجم بشه باید تو این مرحله تو یه قابلمه بریزیم و قابلمه روبچرخونیم تا حلوا یک
تکه و یکدست بشه . اینجوری
دیگه روغن هم پس نمیده .
بعد یک لایه کیک و یک لایه حلوا می
چینیم و روی حلوا هم من کنجد سفید ریختم.
میشه با حلوا شکوفه بزنیم روش یا با خلال
بادام و پسته تزئینش کنیم .
حلوا رو یه مدت حدود یک ساعت تو فریزر
بذارید وبعد با یک چاقوی تیز برش بزنید .
حتما باید بمونه و سرد بشه قبل از برش
وگرنه لایه ها خوب به هم نمی چسبن و از هم جدا میشن موقع سرو.
روش دوم برای حلوا:
حلوای شیر خشک ( این حلوا یه کم زیاد
شیرین میشه و اگه خیلی شیرین دوست ندارید از خیرش بگذرید )
آرد 1 پیمانه
شیر خشک 1 پیمانه
آب سه چهارم پیمانه
شکر یک و نیمپیمانه
گلاب یک دوم پیمانه
مخلوط روغن و کره یک پیمانه
هل و زعفران
آرد رو توی تابه ریخته و خوب تفت بدید
تا کاملا بوی خامیش از بین بره . از روی حرارت بردارید کمی هم بزنید تا از اون
داغی زیاد بیافته حالا شیر خشکو اضافه کنید و خیلی سریع هخم بزنید چون سریع سریع
می سوزه وقتی شیر خشک با آرد مخلوط شد روغنو اضافه کرده روی حرات بگذارید و خیلی
تند تند هم بزنید و آرام نگیرید که شیر خشک حلواتون می سوزه .
هر وقت حس کردید به رنگ مناسب رسیدید
شربتو اضافه کنید ( مخلوط آب و شکر و هل و زعفرون)
در این مرحله از روی حرارت بردارید و
یه کم رو زمین هم بزنید تا سفت بشه .
این حلوا خیلی سفت نمیشه و قالب هم
نمیشه زد . ولی خیلی خوشمزه و خوشرنگه