http://bayanbox.ir/view/4341864999437217534/IMG-%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B1%DB%B2%DB%B6-%DB%B2%DB%B1%DB%B0%DB%B8%DB%B2%DB%B3.jpg



ترکیه یک کشور اسلامی است و طبیعتا آداب و رسوم غذائی اش نیز بیشتر با قوانین اسلامی مطابقت دارد . چنان دیگر کشور های اسلامی ، نان جزو ثابت سفره ترکیه است . به طوری که اگر غذا برنجی هم باشد ، در کنارش حتما از نان استفاده میشود . در ترکیه بر خلاف ایران که وعده ناهار حجیم است ، خانواده ها اکثرا در سفره شام جمع شده و غذای اصلی را شام صرف می کنند . گوشت قرمز نیز جایگاه خاصی در سنت غذائی ترکیه دارد . معمولا یک تکه گوشت مرغ و یا گوشت بره گریل شده همراه با سبزیجات مختلف چون بادمجان ، کدو ، هویچ و سیب زمینی و یک سس مخصوص ، انتخاب ساده و آسانی برای وعده ناهار و یا شام در ترکیه است .
با انکه در ترکیه در هر فصلی هر سبزی و میوه یافت میشود ، ولی با فرارسیدن تابستان تنوع سبزیجات و میوه جات افزایش یافته و آشپز خانه ها غنی تر می گردد . بادمجان که در اصل یک سبزی تابستانی است و اقلیمی گرم میخواهد ، در زمستان نیز در گلخانه ها ، به آسانی پرورش می یابد . بادمجان که در مطبخ ترک از آن بعنوان شاه سبزیجات و یا گوشت فقرا نام برده میشود ، کار برد فراوانی در آشپزخانه ترک دارد . به عبارتی بادمجان صاحب فرهنگ خاصی در مطبخ ترک بوده و حدود 200 نوع غذا با آن پخته می شود .
بادمجان در مطبخ عثمانی نیز یک سبزی سلطنتی بشمار میرفت . آشپز های در بار عثمانی برای یافتن طعم و لذت های جدید ، به بادمجان توجه خاصی نشان میدادند . آنان برای ممنون ساختن خاندان عثمانی ، بیشتر از بادمجان برای ابداع غذاهای جدید ، استفاده می کردند . خوراک هونکار بیندی به اصطلاح فارسی ، شاه پسندید ، از جمله ابداعیات استادان آشپزی دربار عثمانیست ، که گفته میشود برای سلطان مراد چهارم و در سالهای بین 1612 تا 1640 کشف شده است . این غذای مغذی که در این برنامه به شرح آن خواهیم پرداخت ، نه تنها در دوره عثمانی بلکه امروزه نیز ، گل سر سبد سفره میهمانی های ویژه در ترکیه می باشد. (منبع : مامی سایت)


و اما طرز تهیه در ادامه مطلب


http://bayanbox.ir/view/4739912738088566045/IMG-%DB%B2%DB%B0%DB%B1%DB%B5%DB%B0%DB%B1%DB%B2%DB%B6-%DB%B2%DB%B1%DB%B0%DB%B8%DB%B1%DB%B6.jpg




گوشت گوسفندی : 500 گرم
پیاز نگینی خرد شده : 2 عدد
گوجه فرنگی : دو عدد
نمک و فلفل سیاه : به مقدار لازم
بادمجان : یک کیلو گرم
آرد : 3 قاشق سوپ خوری
شیر : یک لیوان
پنیر موزارلا : 100 گرم
جعفری خورد شده : یک قاشق سوپخوری
و حالا روش تهیه هونکار بیندی ....
گوشت را بصورت قیمه ائی خرد کنید . بهمراه پیاز و روغن روی حرارت قرار بدهید . تا تفت بخورد و کمی سرخ بشود . سپس 2 لیوان آب به آن بیفزائید . و روی حرارت ملایم بگذارید . و اجازه بدهید تا گوشت بپزد . حالا گوجه فرنگی ها را خرد کنید . و در گوشت بریزید . تا بپزد و آب گوشت کشیده بشود . در پایان مقداری نمک و فلفل به گوشت اضافه نمائید و کنار بگذارید .
بادمجان ها را کباب کنید و پوست آنرا بگیرید و خرد نمائید . در ظرفی جداگانه آرد را بهمراه کمی روغن تف بدهید . سپس بادمجان ها را به آرد بیفزائید . و هم بزنید . اکنون شیر را علاوه بکنید تا غلیط بشود . سپس نمک و فلفل را اضافه نمائید . پنیر موزارلا را در بادمجان بریزید و شعله را خا موش بکنید . بادمجان را در دیس بکشید و گوشت پخته را روی آن بریزید .در پایان جعفری خرد شده را روی غذا بپاشید . هونکار بیندی آماده است ، نوش جانتان باشد . انرژی کل این غذا 2200 کالری است ، که با نان صرف میشود .



نکات: ( نوشته یکی از دوستان هنرمندم در مامی سایت)
-اگر میخواهید پوست بادمجان کبابی به راحتی کنده شود،آن را در قابلمه اب سرد بیاندازید.

-بعد از ساطوری کردن بادمجان به ان لیمو ترش بزنید تا سیاه نشود.

-برای تفت دادن ارد بهتره از کره استفاده کنیم.(خیلی خوشمزه ترش میکنه)

-میتونیم گوشت رو داخل سس گوجه ای نزنیم و در واقع غذامون سه طبقه داشته باشه:
پوره بادمجان در زیر
سس گوجه ای روی پوره
گوشت ریش شده که روی ظرف رو با اون تزیین میکنیم.

به این صورت که در ظرفی جداگانه رب رو تفت بدیم،گوجه نمک فلفل و پیاز داغ چیپسی بهش اضافه کنیم و کمی اب تا سسی غلیظ و جا افتاده به دست بیاریم

-دوستان با بادمجان سرخ کرده هم این غذا رو درست کردن و از طعمش راضی بودن

-بهترین طعم بادمجان کبابی وقتی حاصل میشه که با اتش و زغال کبابی شده باشه.
و بهترین راه داشتن بادمجون کبابی بی دردسر هم کبابی کردن بادمجان ها در مواقع تفریح مثل پارک یا باغ و...هست که اتش فراهمه.
در این صورت دیگه نگران بوی دود و اتیش و... که توی خونه پخش میشه هم نخواهیم بود