در مسیر آسمان

خونه ی حرفای من

۶ مطلب در ارديبهشت ۱۳۹۳ ثبت شده است

نان مغز دار

خوب امروز یه نون خیلی خوشمزه درست کردم . خیلی خمیر سبک و پوکی داشت و چون کم شیرین بود دلو نمی زد .

عکساش تو

البته این نونای من خیلی خوشگل و خوش تیپ و هیکل بودنا!!!! اما چون نور کم بود خیلی خوش عکس نشدنتاریکی گرفته شده بخاطر همین پیشاپیش به خاطر کیفیت پایین عکسا عذر خواهم...

//bayanbox.ir/id/848848255321215095?view


و اما مواد لازم :


آرد حدود نیم کیلو
تخم مرغ 1 عدد
شیر گرم یک لیوان
روغن مایع یک پنجم لیوان
مایع خمیر یک قاشق غذاخوری پر

نمک نصف قاشق چایخوری
شکر 4 قاشق غذاخوری 
 

طرز تهیه : خمیر مایه رو به اضافه چند قاشق شیر ولرم و یک قاشق از شکر توی یه کاسه کوچیک مخلوط میکنیم و درشو میذاریم یه چند دقیقه بمونه تا کف کنه . برای خمیر مایه فوری این مرحله لازم نیست ولی من همیشه این کارو انجام میدم و خوبیش اینه که میفهمم خمیر مایم سالمه یا نه و اگه کف نکرد متوجه میشم خمیر مایم دیگه سالم نیست و بقیه موادو مخلوط نمیکنم که هدر برن.

                                  ***

خوب حالا تخم مرغ و روغن و بقیه شیر و شکرو تو یه کاسه بزرگ مخلوط میکنیم . و آردو کم کم به مخلوط اضافه میکنیم و خمیر مایه عمل اومده رو . ممکنه تمام آرد مصرف نشه . به خاطر همین اضافه کردن آردو تا حدی ادامه میدیم مه خمیر هنوز جسبناکه و نباید خیلی سفت بشه . و در این مرحله حسابی خمیرو ورز میدیم . بعد کاسه حاوی فرو با در بسته تو یه محیط گرم میذاریم حدود یکی دو ساعت بمونه تا حجمش زیاد بشه .

بعد خمیرو میذاریم جلومون و با چاقو تکه های مناسبو جدا کرده چونه می کنیم و تو سینی ای که کفش آرد پاشی شده با کمی فاصله میچینیم و روشو هم با یه پارچه نازک می پوشونیم تا رویه خمیر خشک نشه .

بعد می تونیم این خمیرو با هر چیزی که دوست داریم پر کینم و به هر شکلی که دوست داریم بپیچیمش.

من این بار با یه پروزه شکست خورده پرش کردم .

و اما پروزه شکست خورده چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

تعریف میکنم براتون .


قضیه از این قراره که چند روز پیش در اوج کار روی پایان نامم ناگهان دلم کیک شکلاتی خواست و ناگهان دلم خواست تو پلوپز بپزمش ...چراشو واقعا نمیدونم... هیچی دیگه از اونجایی که موقع درس خوندن هر کاری خوبه الا درس خوندن سریعا درس بکار شده اقدام کردم... ناگهان وسط کار دیدم جز یک لیوان شکر قهوه ای هیچ جور شکر دیگه ای در دسترس نیست نه شکر سفید و نه حتی قند !!!!!   خوب گاهی پیش میاد دیگه .

این بود که از همون یک لیوان شکر قهوه ای که برای اون مقدار مواد خیلی کم بود استفاده کردم و نتیجه یه کیک شکلاتی کم شیرین بود که تهش به قطر یک سانت بلکم بیشتر جیر شده بد .... تهدیگ نبودا اصلا سفت نبود فقط یه لایه کاملا جیر .  کیکم بمزه حوله می داد!!!!! ( خدایا نمردیم و طعم حوله رو هم چشیدیم)
هیچی دیگه کیک به فریزر منتقل شد . ما هم کور و پشیمان یه خاگینه پخته نوش جان فرموده برگشتیم سر کارمون.....

حالا امروز این پروزه شکست خورده رو از فریزر بیرون آوردم ریختم تو غذا ساز خوردش کردم و خمیرش کردم و توی خمیر پیچیدم . وای ... عالی شده بود . بالاخره راست گفتن شکست آغاز پیروزیه !!!!

شما می تونید وقتی همچین پروزه شکست خورده ای ندارید با هر چیز دیگه ای مثلا سیبی که با یه کم آب و شکر و دارچین پختینش یا یا باقیمونده کیکی که از تزئیناتش مونده یا هر چیز دیگه که الان به فکرم نمیرسه .... 

برای رو مال این نون های مغز دار خوشمزه یه زرده تخم مرغو همراه با دو قاشق شیر و یه کوچولو زعفران آبکرده مخلوط کرده با قلمو روی نونا مالیدم و کمی کنجد سفید پاشیدم روش .

این عکس نان هاست قبل از پخت:


//bayanbox.ir/id/5426658282175469290?view


و اینا هم بعد از پخت و برش خورده :


//bayanbox.ir/id/3993831119002080050?view



//bayanbox.ir/id/4055487785756189551?view



//bayanbox.ir/id/1102755137779601768?view



قصد دارم فردا بدم ملیکا جونم که از راه رسید صبحانه بخوردش و چند تاشم ببرم واسه مادر گرامی و خاندائی جان .


.

.

.

یه توضیح :

میتونید توی خمیر فقط از یک قاشق شکر استفاده کنید و به جای نصف قاشق چایخوری نمک یک قاشق مربا خوری نمک بریزید و مواد درونیش هم غذایی باشه .

من برای روز معلم برای مدرسه پذیرایی از همکارا خمیر غذایی درست کردم و توشو با قارچ و گوشت چرخکرده و رب و پیاز داغ و  فلفل دلمه پر کردم .

اینم عکساش:


//bayanbox.ir/id/7688025747733853371?view


//bayanbox.ir/id/8862252669117756346?view



یه توضیح کوچولو هم درباره طرز پیچیدنش بدم امروز یکی از همکارا سوال کرد . خمیرو به شکل مستطیل باز می کنیم قسمت انتهایی رو با چاقو چنتا برش ایجاد میکنیم طوریکه این برشها به ضلع کووچیک مستطیل نرسه . در قسمت بالایی مواد میانی رو میذاریم و لوله میکنیم تا به قسمت برش دار برسه . که در حقیقت این بخش برشدار میافته روی نون و بعد از پف کردن و پختن به این شکل زیبای شیاردار دیده میشه
۳۱ ارديبهشت ۹۳ ، ۲۳:۰۸ ۱۴ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰
ن. علمی نیک

دستورالعمل بالا رفتن از پله !!!



اول اینکه:
پله پله بالا رفتن خیلی لذت داره. شاید ...که نه ، حتما طولانیه . ولی وقتی اون بالا رسیدی اگه برگردی و پائینو ببینی از اینکه الان این بالا هستی و تا چند دقیقه قبل اون پائین بودی غرق شعف و غرور و لذت میشی.
نکته: مواظب اون بند غرور باش که مبادا برت گردونه به همونجائیکه چند دقیقه قبل بودی. که اگه برت گردونه پله پله نیست و به یکباره سقوط می کنی و شاید دیگه نتونی بلند بشی و باز اینهمه پله رو تا بالا بری.

لدت دیگه ای که تو راه پله پله بالا رفتن وجود داره اینه که وقتی اون وسطای راه رسیدی کافیه یه لحظه بایستی نفس تازه کنی و در ضمن یه نیم نگاهی هم به راه پشت سرت بندازی و خوشحال از اینکه تونستی با موفقیت تا اینجای راه بیای بالا و وقتی یه کوچولو بالای سرتو هم نگاه کنی میتونی تو این فاصله کوتاه تنفس مسیرتو ارزیابی کنی و بهترین راهو برای رسیدن بهش انتخاب کنی .
نکته1:
این انتخاب بهترین راه به این درد میخوره که اگه تو مسیر صعود از این پله های پیچ در پیچ به یه دوراهی رسیدی اشتباه نری و اون بالا ببینی ای دل غافل اینهمه راهو باید برگردی و باز از کمرکش راه دوباره بیای بالا البته با یه سنجش و ارزیابی درست.
نکته 2:
اینجا هم باز همون بند غرورو باید مواظبش باشی که دوباره تکرارش نمی کنم.

و اما وقتی که یه اتفاقی بیافته بتونی راه چند ساله رو یک شبه بپری بالا. اولا نه که اون وسط مسطا ارزیابی درستی از مقصدت نداشتی چه بسا کلا راهو اشتباه پرش کرده باشی و تا مدتها اصلا متوجهش نشی.
چرا؟ اخه بسکه خوشحالی از این پرش یکباره که اصلا حواست به این نیست این مقصد اون مقصدی نیست که باید بهش می رسیدی .
و خدا نکنه وقتی به این مسئله پی ببری که نه دیگه پای برگشت داری و نه وقت شروع دوباره.
نکته: برای شروع دوباره هیچوقت خیلی دیر نیست. شاید یه کم دیر باشه . ولی کافیه بخوای تا بتونی دوباره شروع کنی . ولی پله پله . تنها مرده ها هستن که دیگه فرصتی برای شروع ندارن. و تو زنده ای و صاحب قدرتی برای اغاز دوباره.


توجه :

اینها رو خطاب به خودم گفتم تا هر وقت هوس پرش کردم یادم بیاد که من الان زنده هستم و اما وقتی فرصتم تموم بشه قدرتی برای شروع دوباره نخواهم داشت.

۳۱ ارديبهشت ۹۳ ، ۲۲:۳۰ ۲ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
ن. علمی نیک

روز پدر....همیشه با من هستی

تقدیم به تو.... که همیشه با من هستی



//bayanbox.ir/id/8645409534258269191?view


گفتی که دیگر نخواهی آمد
و فرشتگان صف کشیدند به تماشا
باران بوسه بر قدمت از آسمان نازل شد
و تو باز گفتی...دیگر نخواهی آمد.
و چشمانی منتظر و نگران بر در ماند
آنگاه که تو صف در صف ملائک
به پرواز می اندیشیدی



***********


//bayanbox.ir/id/6864979625149084122?view


امروز قلب مادر من *چون هر شب جمعه گرفته
یک دسته زیبای لاله * در دست های خود گرفته
با دست دیگر دست من را * با مهربانی می فشارد
تا غنچه زیبای لبخند* در چشم های من بکارد
در کیف مادر هست قران * یک بسته هم نقل و نبات است
یک جعبه هم خرما که مادر* می گوید این احسان ثواب است
حالا کمی نزدیک گشتیم * راه زیادی هم نمانده
مادر به من می گوید اینجا*نگذار ذکری را نخوانده
از دور عطر خوب مریم *همراه عطر یاس جاریست
در صحن گلزار شهیدان* یک دشت پر احساس جاریست
آغوش خود را می کنم باز * تا نزد بابا می دوم من
آن گوشه پیش سنگ قبرش *آهسته زانو می زنم من
با او هزاران حرف دارم * اما اگر اشکم گذارد
اینجا میان قاب عکسش *بابا به لب لبخند دارد


( شرح عکس ها : عکس اول آقا جون خوشگل و خوشتیپم.

عکس دوم : نمایی از گلزار شهدای نقده )

۲۴ ارديبهشت ۹۳ ، ۰۰:۲۷ ۱۰ نظر موافقین ۲ مخالفین ۰
ن. علمی نیک

کیک طلا و نقره

این کیک در حقیقت همون کیک مواجه

فقط رنگش با اون فرق داره که تو اینیکی به جای رنگهای شاد دیگه از زعفرون برای رنگ زرد استفاده شده و لایه دیگه هم بدون رنگ باقی مونده.
من این کیکو برای روز مادر درست کردم تقدیم به مادر عزیزم که البته بیشتر مورد پسند محمد رضا واقع شد|!!!!

//bayanbox.ir/id/1019671090873573571?view



و اما محمد رضای شیطون

//bayanbox.ir/id/8648407003927400522?view
۲۳ ارديبهشت ۹۳ ، ۲۳:۳۳ ۲ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
ن. علمی نیک

کیک طرحدار (کیک با خمیر دکور)

این کیک خیلی کیک زیباییه. و در عین حال چون در تزئینش از خامه و کرم های سنگین استفاده نکردیم حملش آسونه و مهم تر اینکهههههه خوردنش خیلی عذاب وجدان نمیاره.



مواد لازم برای خمیر دکور و طرح روی کیک:

کره ای که به دمای محیط رسیده یک و نیم قاشق غذاخوری

آرد سه و نیم قاشق غذاخوری

پودر قند یک و نیم قاشق غذاخوری

سفیده تخم مرغ دو قاشق غذاخوری 


طرز تهیه :

این مواد را کاملا با هم مخلوط میکنیم. رنگ مورد نظرو اضافه کرده و درقیف با ماسوره ای ظریف میریزیم . من از کیسه فریزر استفاده کردم تا خیلی ظریف دربیاد. یک کاغذ روغنی رو کاملا چرب میکنیم و اندازه کف قالبمون در میاریم . اگه دوست داریم دیواره کیکمون هم طرح دار باشه برای دیواره ها هم در نظر می گیریم و میشینیم با دقت روش نقاشی میکشیم. حواسمون هم هست که اگه طرح روی کاغذ با مداد پیاده کردیم حتما مداد سمت پشت طرح باشه تا توی پخت نیاد .

این طرح اولیه ای بود که امسال برای روز معلم برای مدرسه شکیبا درست کردم


//bayanbox.ir/id/5607966700131307495?view



حالا قالب رو میذاریم تو فریزر تا خمیر کاملا سفت بشه . فر رو روشن میکنیم. من برای پایه از کیک شیر استفاده کردم . همون کیک ساده .اصل این کیک با رولت و کیک اسفنجیه ولی من راحت تر بودم با کیک ساده درست کنم. مواد کیک که آماده شد قالب رو میاریم بیرون و مواد رو روش میریزیم . اینجا باید سریع کار کنیم تا خمیر ذوب نشه و مخلوط نشه . بعد کف سینی فر کمی آب میریزیم تا ته کیک  برشته نشه و تو فر میذاریم

خمیر طرح مون نباید زیاد شل باشه . پس مواد رو کم و زیاد نکنید . ضخیم باشه بهتره . برای مواد کیک میتونید از کیک ساده یا یکی از دستورهای کیک اسفنجی استفاده کنید.


و این هم کیک آماده که من رویه کیکو طرحدار در نظر گرفتم و برای لایه زیرین کیک شکلاتی درست کردم


//bayanbox.ir/id/6485265218001131463?view


و در نهایت روشو با شکوفه های قندی تزئین کردم( یه تزئین تنبلونه)


//bayanbox.ir/id/6514573846127071315?view



تو ادامه مطلب میتونید تصویر کیک های دیگه ای رو که با این روش درست کردم ببینید

ادامه مطلب...
۲۳ ارديبهشت ۹۳ ، ۲۳:۱۲ ۴ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
ن. علمی نیک

ساحل آرامش

من غزل غزل پر از توام

پدر!

تا به ساحل زلال چشم های تو چقدر فاصله ست؟




۰۳ ارديبهشت ۹۳ ، ۲۲:۵۹ ۷ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
ن. علمی نیک